Najbrutalnija hrana na svetu

hrana

U svetu već godinama održavaju ozbiljna takmičenja u žderanju i prežderavanju, od organizovanih turnira koji mere ko će i kako pojesti više pojedinih komada fast fooda u najkraćem vremenskom roku, do onih koji se svode na čisto trpanje kalorija lopatom u svoj organizam, u raznim restoranima.
Evo nekih najbrutalnijih obroka u takvim restoranima:

THE BELLY BUSTER BURGER
1
Kakvo ime, takav hamburger – Danny’s Beer Barrel, pub u Pennsylvaniji, sadrži 6.8 kilograma govedine! I još puno toga: dva cela luka (!), tri cela paradajza, glavicu salate (da, celu!) i čak 25 kriški sira, prelivenim sa jednom i po šoljicom majoneza, kečapa, senfa… Ako sve uspete pojesti u komadu, za jednim sedenjem, taj obrok biće besplatan, a slava neprocenjiva – ako ne uspete, tj. ako se na pola puta onesvestite ili ispovraćate, obrok će vas koštati 49.95 dolara. Pa, uzmimo u obzir da ovim hamburgerom možete nahraniti nekoliko afričkih sela…
CARNIVORE CHALLENGE
2 carnivore challenge
Izazov za sve mesojede koji drže do sebe održava se u Georgiji, u restoranu Big Pie In The Sky. Za cenu od 50 dolara, dve osobe se takmiče u žderanju pizze zatrpane sa pola kilograma govedine, slanine i šunke! I 600 grama premaza! Pobednik odlazi kući sa 250 dolara u džepu, a luzer sa punim želucem, ako ništa drugo…
TEXAN KING MEAL
3 bigtexansteak
Ah, taj Teksas. Posetite li ga, ne zaboravite navratiti u The Big Texan Steak Ranch, gde će vam poslužiti biftek težak – pazi sad – dva kilograma! On košta oko 70 dolara, a uz biftek dolazi i niz dodatnih priloga, kao što su krompir, grašak, salata… Ako sve to potrpate u sebe u vremenu od dva sata, besplatno je.
THE WING KING CHALLENGE
4 wing-king-challenge
West End Tavern u Coloradu poziva sve putnike namernike, kao i nenamernike koji su voljni učestvovati u izazovu, da potamane tepsiju sa 50 pilećih krilaca za 30 minuta! Pobednik dobija nazad lovu koju je potrošio na pedeset ‘kokošjih ruku’, uključujući majicu i mesto na zidu, tj. svoju fotografiju na Wing King wall of fame.
KOOKAMONGA BURGER
5 kookamonga-burger
Hamburger težak 3.4 kilograma i nakrcan sa čak 12.387 kalorija zasigurno će vam skratiti život za nekoliko sati, ako ne i odmah začepiti žile i poslati na večna lovišta, ali posetite li Kooky Canuck u Tennesseeu, poješćete ga besplatno – ako ga pojedete za jedan sat. Do sada, to je pokušalo 2.419 osoba. Koliko ih je uspelo? Svega osam!

Leave a Comment