Hrskava piletina sa sirom

image

S OVAKO LAKIM RECEPTOM (i jednako savršenim rezultatom), nikad više nećete jesti piletinu van kuće

Potrebno vam je

2          pileća fileta, 120 g svaki

1          šoljica prezli

2          kašike sveže rendanog parmezana

½         kašike mediteranske mešavine začina

2          belanceta

so i biber

½         kašike maslinovog ulja

1½       kašika maslaca

2          kašike kapra

½         kašike Dižon senfa

sok 1 limuna

2          kašike svežeg, krupno seckanog peršuna

Stavite kecelju i …

1 Pokrijte meso plastičnom kesom za zamrzivač i nežno ga izlupajte preko, tučkom za meso. Filet treba da bude 5 mm debeo.

2 Pomešajte prezle, parmezan i začine. U drugom sudu blago razmutite belanca. Posolite meso i pobiberite ga po ukusu. Pažljivo umočite svaki filet u belance, pa u mešavinu prezli i parmezana. Pritisnite rukom da bi se mrvice i sir lepo i ravnomerno zalepili za piletinu.

3 Zagrejte ulje u velikom tiganju od teflona ili livenog gvožđa. Spustite meso i pržite ga sa svake strane oko 3 do 4 minuta, odnosno dok korica ne porumeni i postane  savršeno hrskava.  Izvadite meso na salvetu, kako bi upila višak ulja.

4 Dok je ulje od prženja mesa još vrelo, ubacite maslac i zagrejte ga. Nakon manje od jednog minuta maslac će porumeneti, a to je trenutak kada treba da ubacite kapre, senf i limun. Mešajte varjačom i pržite oko minut. Isključite  vatru i dodajte peršun. Sos je gotov.

5 Servirajte hrskavu pileti-nu, prelivenu sosom, uz blanširani spanać kao prilog.

Dovoljno za 2 osobe

PO PORCIJI 497 kalorija, 61 g belančevina, 14 g ugljenih hidrata
(1 g vlakana), 21 g masnoće, 816 miligrama natrijuma