Brzo i lako do savrsene figure

Ako smanjite dnevni unos kalorija za 500, možete da smršate jedan kilogram za dve nedelje. Ovaj „spori” plan isplatiće vam se više nego bilo kakva ekspres dijeta.


Savrsena figura

Dakle, najjednostavniji pristup mršavljenju je umereno smanjenje unosa kalorija. Možda vam se jedan kilogram čini premalo, jer vam je trebalo samo dva-tri dana da nakupite suvišne kilograme, ali ovo je najsigurniji način topljenja suvišnih kilograma i medicinski najzdraviji. Ovakvim tempom izgubljena težina se neće vratiti (izbećićete jo-jo efekt). Evo i zdravih saveta za savršenu figuru.

1. Plešite: ako plešete samo dva sata, sagorećete 500 kalorija! To je trećina potrebnog dnevnog unosa. Hajdemo zato brzo na plesni podijum!

2. Naspavajte se: nedostatak sna vas čini gladnijima. Istraživanje Fakulteta u Čikagu je pokazalo da osobe koje spavaju samo pet i po sati dnevno jedu više tokom dana.

3. Ne jedite ispred TV-a: inače ćete pojesti 288 kalorija više, tvrde istraživači Fakulteta u Masačusetsu. Obedujte za stolom, odložite pribor za jelo između zalogaja i razgovarajte sa ukućanima. Tako ćete pre osetiti signal sitosti i izbećićete prejedanje.

4. Izbegavajte večere sa puno prijatelja: ne želimo da vas udaljimo od prijatelja, ali Brajan Vansink, autor knjige “Bezglavo Obedovanje” tvrdi kako pojedemo čak 96 odsto više hrane ako smo na večeri sa sedmero ili više osoba! To je skoro pa dvostruki obrok!


5. Doručak kralja, večera siromaha: Za doručak se nakrcajte ugljenimhidratima, a njih izbegavajte za ručak i večeru. U prevodu pojedite dva kuvana jaja ili kajganu za doručak i komadić bezmasnog mesa kako biste se osećali sitijima ostatkom dana. Takođe možete da gricnete kockicu čokolade. Za ručak jedite voće i povrće i ograničite unos kalorija na 395 kalorija za ručak i 235 za večeru.

Savrsena figura


6. Bežite od preliva za salate: salate su zdrave i nisu kalorične, ali poništavate njihove dobrobiti prelivima i umacima na bazi majoneza. Zamenite ih bezmasnim jogurtom ili svežim sirom i izbegnite 684 kalorija.

7. Servirajte obrok na malom tanjuru: zamenite svoje velike tanjire onim malima za salatu ili desert. Na taj način ćete pojesti 20 do 25 odsto manje hrane ili 500 kalorija.

8. Recite zbogom grickalicama: umesto kokica i čipsa, grickajte bademe i slične oraščiće. Ne samo da ćete promenu osetiti na svom struku, nego su orašasti plodovi pravi čuvari vašeg srca i krvnih žila jer snižavaju loš holesterol. Dve šake pistaća sadrže samo 159 kalorija.

Savrsena figura


9. Zaboravite na koktele: iako su vizualno i ukusno privlačni, kokteli su prave kalorijske bombe! Alkoholna pića pomešana sa gaziranim pićima i sokovima mogu da vam serviraju i do 80 kalorija.


10. Bavite se kućnim poslovima: shvatite subotnje pospremanje kao odlazak u teretanu. Dva i po sata obavljanja kućnih poslova (najdelotvorniji su usisavanje i čišćenje prašine) sagoreće 510 kalorija.

Povezani postovi :  Lako i brzo do vitke linije

2 Comments

  1. Obilan doručak je zaista najvažniji obrok dana, barem kada je u pitanju skidanje kilograma. Tako su naučnici otkrili da obilan doručak ima pozitivniji efekat na vitkost nego niskokalorični doručak.

  2. Kako da održite vitku liniju? Mešavina ovsa, kore narandže, zelenog čaja i prirodne arome narandže, Aktivita pozitivno deluje na procese koji podstiču rad organa za varenje i eliminaciju štetnih materija, utiču na apsorpciju masti, i štite organizam od stresa.

Leave a Comment