Odrzana dodela filmskih nagrada – Zlatni globus

U Los Anđelesu je sinoć, po 67. put održana ceremonija dodele prestižnih filmskih i televizijskih nagrada Zlatni globus.

Reuters

Film „Avatar“ je trijumfovao u dve kategorije. Spektakularna avantura koja već nedeljama dominira bioskopima širom sveta proglašena je za najbolji film, dok je reditelj James Cameron dobio nagradu Zlatni globus za najboljeg reditelja drame.

U ovoj kategoriji je između ostalih nominovan i Clint Eastwood za režiju svog najnovijeg ostvarenja „Nepobedivi“, koji će naša publika imati prilike da premijerno vidi na ovogodišnjem FEST-u. Sandra Bullock je proglašena za najbolju glumicu u drami za ulogu u filmu „Mrtav ugao“.

Meryl Streep je ponela nagradu za najbolju glumicu u komediji ili mjuziklu za ulogu Jane u filmu „Džuli i Džulija“. Ovaj film je nominovan u kategoriji najbolja komedija, ali je nagradu ipak dobio urnebesni prošlogodišnji hit, „Mamurluk u Vegasu“. Pobednik u kategoriji najbolji glumac u komediji ili mjuziklu je Robert Downey Jr. za glavnu ulogu u filmu ‘’Šerlok Holms’’.

Nagrada Zlatni globus, čije dobitnike bira Udruženje stranih novinara akreditovanih u Holivudu, dodeljena je u 25 kategorija. Ceremoniju je vodilo više od pedeset holivudskih zvezda.

Brad Pitt, INGLOURIOUS BASTERDS, George Clooney, Up in the air, Gabourey 'Gabby' Sidibe, Precious, Sam Worthington, Avatar, Jeremy Renner, The Hurt Locker

Leave a Comment