Napravite sami dekor za ukrašavanje kuće

Nove ideje za ukrašavanje kuće: Napravite sami zanimljiv praznični dekor

Evo kako ćete u svom domu za kratko vreme da napravite prazničnu atmosferu. Da ne biste skliznuli u kič, vodite računa o slaganju boja i zadovoljite se dekorisanjem samo određenih delova stana.

Baloni

Svi volimo Deda Mraza, ali to ne znači da on treba da izvire iz svih ćoškova. Dovoljna vam je jedna figurica belobradog deke u crvenom odelu, a ostatak stana ukrasite raznobojnim balonima.

Obezbedite pahulje

Snežne pahulje od papira, u vidu zvezdica ili grudvica, neverovatno su dekorativne ako ih pažljivo napravite i debljim koncem povežete u mrežu koju ćete potom razapeti na prozor.

Maštovita jelka

Od novogodišnjih elemenata samo jelka sme da bude prekićena, prešarena i šljaštava. Međutim, ako volite odmerenost, opredelite se za dvobojne ukrase koji su usklađeni sa ostalim bojama u sobi.

Okitite kućne biljke

Dekorišite kućne biljke malim ukrasima. Ako nemate više novogodišnjih ukrasa, na grančice zavežite male crvene mašnice, a saksije umotajte u sjajni šareni papir.

Venčić za radost

Ugasite luster, upalite lampe i sveće koje ste rasporedili po čitavoj sobi. Bez obzira na to da li se nalaze u svećnjaku ili su deo aranžmana od zimzelenih grančica i staklenih kugli, sveće su nezaobilazan detalj jer stvaraju posebnu atmosferu.

Od grančica sveže jelke, crvenih tračica i mašnice napravite venčić, u sredinu stavite sveće crvene boje i dobićete savršen ukras za sto, komodu u uglu dnevne sobe ili kuhinjski pult. Ovaj aranžman držite van domašaja dece i „plesnog podijuma” jer bi neko mogao slučajno da obori sveće.

Leave a Comment