Muškarci u kuhinji češće nego žene


Zvuči neverovatno, ali je ipak istinito – muškarci provode više vremena u kuhinji nego žene, pokazalo je istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji.

Istraživanje je obuhvatilo 3.000 Britanaca, a bilo je naručeno od strane britanske kompanije specijalizovane za proizvodnji nameštaja i opreme za kuhinje i kupatila.

Rezultati su sledeći: muškarci dnevno provode u proseku sedam sati i šest minuta u kuhinji, za razliku od žena koje se u toj prostoriji zadržavaju šest sati i 52 minuta.

Oni, međutim, ne koriste na isti način vreme provedeno u toj prostoriji. Žene kuhinju najčešće koriste za pripremanje i kuvanje jela za celu porodicu, dok muškarci više vole da se tu odmaraju, jedu ili pripremaju jelo za sebe.

Istraživanje je pokazalo da muškarci provode više vremena u čišćenju za sobom nego žene.

Suprotni polovi kuhinju ne vide istim očima. Žene vole da koriste sve mogućnosti i čitav prostor za kuvanje, dok muškarci vole praktičnost i služe se samo aparatima.

Kada prvi put vide neku kuhinju, žene je osmatraju iz svih uglova i razmišljaju na koji način bi je koristile za pripremu hrane, dok se muškaci koncentrišu samo na one aspekte koji su direktno u vezi sa konzumiranjem hrane.

(Izvor: Mondo)

Leave a Comment