Liverpool slavi Lennona

Liverpool priprema dvomesečni festival kojim će proslaviti život i rad Johna Lennona.

Liverpool slavi LennonaDatumi početka i kraja festivala simbolično su odabrani: festival se otvara 9. oktobra, na dan kada bi Lennon, da je živ, proslavio 70. rođendan, a završava 9. decembra, dan nakon tridesete godišnjice njegove tragične smrti u New York-u.

Gradonačelnik Liverpoola Mike Storeyje je najavljujući festival izjavio da je Lennon jedna od ikona 20. veka, kao i da je svojim radom proslavio Liverpool u čitavom svetu. Naglasio je i da je njegova poruka mira aktuelna i inspirativna i danas.

U sklopu festivala održaće se niz događanja, među kojima je i završni koncert ‘Lennon Remembered’, proslava njegovog rođendana i takmičenje poezije inspirisane Lennonom.

Kako se Lennonovo ime u poslednje vreme dodatno aktuelno, njegov sin Sean Ono Lennon branio je odluku svoje majke, Yoko Ono da se Lennonov lik pojavljuje u reklami za automobil Citroen DS3, a koju su obožavaoci žestoko napali. Sean je izjavio kako je Ono tu odluku donela isključivo kako bi osnažila Lennonovu prisutnost u javnosti, a nipošto iz finansijskih razloga.

Reklamu možete pogledati ovde.

Leave a Comment