Leto na poklon!

Najbolje stvari u životu su (skoro) besplatne. Neprocenjivo uživanje u slobodnim trenucima leta moguće je i sa sasvim minijaturnim budžetom. Pokazaćemo vam 9 tajnih izvora uživanja.


Ovih devet vrhunskih letnjih zadovoljstava, koja su pristupačna i jednostavna, pomoći će vam da se opustite, odmorite i uživate u svemu onome što je najbolje u tom godišnjem dobu. Ništa nam tako jasno ne govori da je leto kao uživanje u velikoj čaši hladne limunade, gradnja zamka u pesku ili odlazak na koncert na otvorenom, mada ima i mnogo letnjih užitaka koji su manje uobičajeni. Čitajte dalje da biste otkrili uzbudljiva nova letnja zadovoljstva i prisetili se nekih poznatih, omiljenih užitaka koja svaki letnji dan mogu da pretvore u dragoceni doživljaj. Ove sitnice su upravo ono što ovo godišnje doba čini posebnim, pa zašto onda ne biste odvojili koji minut da isprobate neku od ovih devet ideja?
1. Limunada
U sunčano letnje popodne ništa tako ne prija kao velika, hladna čaša staromodne limunade. Osvežavajuće sladak i pomalo rezak ukus limunade jedan je od klasičnih letnjih užitaka. Napravite sami domaću limunadu od jedne šolje limunovog soka, jedne šolje šećernog sirupa i četiri šolje hladne vode, rashladite je i poslužite s ledom. Kao doda­tak, probajte da ubacite iseckanu jagodu ili nekoliko listova sveže izmrvljene nane u čašu, pre nego što u nju sipate limunadu.
2. Popodnevna kupka
Letnja poslepodnevna dokolica pruža vam idealnu priliku da se lepo opustite u kadi. Ne samo da ćete pobediti vrućinu, već ćete se i izvesno vreme odmoriti od svako­dnevnih poslova. Kad vam sledeći put zasmetaju letnja žega i spa­ri­na, uskočite u kadu i prepustite se ovom jednostavnom letnjem zadovoljstvu.
3. Muzika na otvorenom
Leto je sezona kad se u gradovima širom sveta održava većina konce­rata na otvorenom. Lepo vreme omogućuje vam da okupite prijatelje i porodicu pod zvezdama i slušate muziku. Bez obzira na to da li je to neka svetski poznata grupa ili bend iz vašeg kraja, slušanje muzike na otvorenom je pravo letnje uživanje. Ako nigde u blizini nema nikakvog koncerta, napravite ga sami! Zamolite nekoliko talentovanih prijatelja da naprave improvizovani bend samo za jedno veče i da odsviraju nekoliko poznatih pesama. Skoro svako ko se ikad prihvatio bilo kojeg instrumenta ume da odsvira barem neki hit iz repertoara Bitlsa, a ako neko i zaboravi akorde, nije ni važno.
4. Pesak na koži
Jedna od najprimamljivijih odlika plaže jeste osećaj peska na koži, koji prosto govori “leto“. Ovo jednostavno letnje zadovoljstvo ne samo da je prijatno, već je i izvanredno za vašu kožu. Blago abrazivne čestice pe­s­ka skidaju mrtve ćelije kože, tako da vaš najsvežiji i najmlađi sloj kože može nesme­tano da zasija.
5. Doručak sa decom
Letnji raspust znači da nema više trčanja u školu svakog jutra; zašto to ne biste proslavili zajedničkim porodičnim doručkom? Opušteno okupljanje oko stola uz palačinke sa svežim voćem i najobičnije jutro pretvara u pravo letnje zadovoljstvo.
6. Petparački romani
Čitanje na plaži naročito prija kad predstavlja pravo opuštanje. Uživajte u pravom letnjem zadovoljstvu čitajući bona fide “zabavu“ male ili nikakve književne vrednosti. Shvatite čitanje na plaži kao umni desert; što manje intelektualnih kalorija, to bolje.
7. Roštilj
Jak miris večere koja se prži na ćumuru predstavlja letnji užitak koji će vam probuditi čula. Skoro je nemoguće podleći svako­dnevnim stresovima dok pržite meso na roštilju. Učinite roštiljanje raznovrsnijim tako što ćete jedne večeri pripremiti nešto uobičajeno, kao što su ćevapi, a sledeće nešto pustolovnije, poput rebara, mariniranog lososa ili plavog patlidžana začinjenog belim lukom i maslinovim uljem.
8. Razglednice
Nije nimalo slučajno što se na većini razglednica nalaze slike plaže! Leto je savršeno vreme za slanje razglednica. Pisanje razglednica prijateljima koji su daleko je divan način da podsetite one koje volite da vam je stalo do njih. U dobu mejlova, razglednice se izdvajaju, a čak i ako im napišete samo nekoliko kratkih rečenica, razglednica pokazuje da mislite na njih. A osim toga, pravo letnje uživanje u pisanju razglednica učiniće da se osećate kao da ste na egzotičnom odmoru, čak i ako niste!
9. Zamak od peska
Ovaj dečji klasik predstavlja ikonistički letnji užitak. Nema bezbrižnijeg načina da provedete nekoliko časova na plaži od gradnje ovog privremenog remek-dela.

SVAKI ODMOR JE DOBAR ODMOR. ALI SAMO ONAJ PRAVI TI SMIRUJE UM, OSVEŽAVA TELO, OŽIVLJAVA ODNOSE I MOŽDA ČAK PRODUŽAVA ŽIVOT

Ukoliko Vam se svidja ovaj post, molimo ostavite Vas komentar. Hvala

Leave a Comment