KeePass


Program KeePass upravlja vašim lozinkama na bezbedan način.

Danas moramo da pamtimo veliki broj lozinki: za prijavljivanje u Windowsovu mrežu, pristup nalogu e-pošte, prenos podataka FTP-om, pristup lokacijama itd. Pravilo je da se koriste različite lozinke za svaku pomenutu namenu, jer ako uvek koristite istu lozinku i neko je otkrije, imaćete ozbiljan problem. KeePass je besplatan program za bezbedno upravljanje lozinkama. On sve lozinke smešta u bazu podataka koja je zaključana pomoću jedne, glavne lozinke ili diska.

Podaci u bazi se šifruju pomoću najpouzdanijih algoritama (AES i Twofish). Najnovija verzija je stabilna i preporučujemo da je instalirate preko prethodnih verzija (kompatibilnost je garantovana). KeePass je optimizovan i za procesore s više jezgara, i primenjuje različite tehnike za sprečavanje oštećenja datoteka baze podataka usled kvara namenskih uređaja. Program pokušava da spreči i gubitak podataka prourokovan uklanjanjem USB memorije bez prethodnog bezbednog isključivanja.

Najnovija verzija je primetno poboljšana za Windows Vistu; ako koristite taj operativni sistem, preporučujemo vam da pređete na poslednju verziju KeePassa.

Ova verzija je prevedena na veći broj jezika, a nudi i dopunske module. Ako posle instaliranja programa uočite izvesne probleme, pročitajte članak Upgrading to 1.10 u odeljku Knowledge Base na Web lokaciji KeePassa. Ukoliko ste koristili verziju 1.08 ili neku stariju, pročitajte i članak Upgrading to 1.09.

Verzija: 2.08; besplatan; 1,3 MB

Leave a Comment