Žene opraštaju prevaru, a muškarci nikako

pic Nežniji pol kad je prevaren razmišlja da li je njihov partner zaljubljen u ljubavnicu, dok muškarci u prevari vide samo seksualni aspekt.

Većina istraživanja pokazala su kako žene i muškarci drugačije doživljavaju prevaru pa je shodno tome lakše, odnosno nikako ne opraštaju.

Prema tim ispitivanjima, žene su pre spremne da oproste vanbračne izlete svojih supružnika, ali muškarcima to ipak malo teže ide. Bez problema se može reći kako su muškarci, iako su prihvatili žensku emancipaciju, zadržali svoj stav prema ženskoj neveri.

Naime, za prevarenog muškarca to je uvreda za njegovu muškost jer je njima seksualna komponenta ženine prevare vrlo bitna.

S druge strane, žena češće razmišlja o tome da li je njen muž bio zaljubljen u ženu s kojom se upustio u avanturu. Kao i u mnogim slučajevima i ovde je vidljivo kako je emotivna veza u prevari ženama daleko veća pretnja, dok su muškarci zabrinuti zbog seksualnog aspekta.

Upravo zbog toga, žene češće praštaju fizičku prevaru, nadajući kako se ona nikada više neće ponoviti, dok muškarci to u većini slučajeva ne rade. Istraživanja koja su se sprovodila u više navrata na ovu temu pokazala su gotovo identične rezultate, posebno one koji su se ticali razloga za neverstvo.

Naime, žene kao i muškarci traže nešto novo, uzbuđenje, pažnju i nežnost zbog čega se upuštaju u odnose s drugim muškarcima.

Još jedan od razloga zbog kojeg žene češće opraštaju neveru leži i u tome da mnoge veruju kako muškarci ne moraju biti zaljubljeni u drugu ženu kako bi se s njom upustili u seksualne odnose, što se zapravo kroz istraživanje pokazalo netačnim.

Procitajte jos:

Kako do spontanog seksa

Muškarci u kuhinji češće nego žene

Zašto se uskače u tuđe krevete

Šta ženama krade želju za seksom

Tajne seksa koje čuvamo za sebe

One Comment

  1. Mnogo je glupa ta teorija da zena vara emotivno.To uopste ne mora da znaci,ja sam skoro dozivela prevaru i kraj je nemam namere da zivim vise sa njim jer ja nikad necu biti kao pre a da ga varam ne trebaju mi emocije uopste , samo sto necu da se spustam na taj bedni i jadni nivo jer ko bi patio opet ja.Prevara je samo bezkarakternost jer kad nesto ne ide treba biti covek pa priznati a samo kukavice beze varaju i lazu.A to zaljubljivanje dva puta u istu osobu to nisu pisali ni braca grim toga nema ni u bajkama.Jednom kad srce pukne puklo je ne krpi se. Kakvo razmisljanje i prastanje tu lazes prvo sebe pa decu i sve ostale oko sebe i na kraju igras ulogu istu kao i onaj sto vara.Nema razlike izmedju muske i zenske prevare tu je znak da nema vise ljubavi i da je kraj neizbezan

Leave a Comment