Savršene farmerke za vaš stas

Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da u moru modela izaberete onaj koje će najbolje pristajati vašoj figuri. Bez obzira da li je reč o starom ili novom modelu farmerki, neka pravila su večna.

Za mršavice

Ako ste mršavi, treba da odaberete plitke farmerke koje lepo prianjaju uz telo. Pristajaće vam one sa ravnim nogavicama, koje su uzane u kukovima. Izbegavajte vrećaste modele široke oko bokova, kao i one sa visokim strukom, naročito ako imate izduženi torzo.

Za „velike“ devojke

Ako ste krupni, najviše će vam odgovarati komotne pantalone koje su dovoljno široke u nogavicama i kukovima. Izbegavajte visok struk, previše tesne i previše uske farmerke. Bez obzira na trenutnu modu, bolje ćete izgledati u tamnijem džinsu.

Za palčice

Ako ste nižeg rasta, odaberite farmerke sa niskim ili normalnim strukom i ravnim nogavicama. Izbegavajte vrećaste i pripijene farmerke, kao i one koje se nabiraju na zadnjici.

Za devojke savršene građe

Ako ste građeni baš onako kako treba, odgovaraće vam većina stilova i krojeva, pa se možete sasvim opustiti kad krenete u kupovinu.

Upamtite pravilo novčanika kad birate veličinu farmerki
Tu je presudan pogled iz retrovizora – preciznije zadnji džepovi – to je ono što muškarci prvo snime na vama. Pokažite da poklanjate pažnju detaljima! Ako ne možete s lakoćom da uvučete novčanik u zadnji džep ili da ga iz njega brzo izvučete, farmerke su vam tesne. Tražite od prodavca drugi par – za jedan broj veći.

I još nekoliko caka kako biste što duže nosili omiljeni džins

− Da bi vaše farmerke uvek izgledale kao nove, perite ih prevrnute u hladnoj vodi, deterdžentom koji ne sadrži hlor. U svako pranje dodajte šolju sirćeta kako biste sačuvali originalnu boju.
− Kako biste postigli iznošeni izgled perite ih sa drugom odećom od teksasa. Pritisak drugog džinsa pohabaće i izbledeti vaše farmerke.
− Nosite farmerke najduže što možete, pre nego što ih operete. Tako će se na njima pojaviti prirodno izbledele pruge.

(Izvor: Blic)