Nenad Radujević ove jeseni kreira vaš stajling

Direktor modne agencije „Click“ odabrao je nekoliko odevnih kombinacija iz kolekcija koje su dizajneri i modne kuće predstavili na upravo završenom „Fashion Weeku“, kao modnu preporuku za dame koje žele da isprate aktuelne trendove. Trendovi se veoma brzo menjaju, ali se, ipak, uvek naslanjaju na ono što je bilo protekle sezone. Slogan upravo završenog „Fashion Weeka“ bio je „Povratak starim vrednostima“, ne samo zato što je u centru pažnje bila Milena Pavlović Barilli, sa svojim sjajnim modnim ilustracijama, već i zbog toga što u vremenu krize treba da se osvrnemo na nešto što je sigurno i kvalitetno. To može da se odnosi i na sadržaj naših ormara, kako kaže direktor modne agencije „Click“ Nenad Radujević.

nenad.jpg

− Siguran sam da u svakom ormaru ima nešto što je pomalo zaboravljeno, a kvalitetno je i dobro. Da ne pričam o brojnim mogućnostima koje su skrivene u maminim i bakinim škrinjama. Zato uvek glasam više za stil nego za trend − ne treba slepo da pratite trendove! Stil se, naravno, uvek može nadograditi nekim odevnim komadom koji prati aktuelne trendove, ali to ne znači da on mora da bude skup i nedostižan. A na kraju krajeva, moda je ipak pitanje i ličnog ukusa − kaže Radujević.
Evo prikaza aktuelnih trendova sa jesenjeg „Fashion Weeka“ koji vam, kako smatra Nenad, može pomoći da kreirate sopstveni stil.

Bata Spasojević

Retro moda je uvek zanimljiva, ali izgleda da dizajenri najviše vole jednu od najlucidnjih modnih epoha − osamdesete. Bata Spasojević je, kao i mnogi svetski dizajenri, opsednut naramenicama, koje su pre dvadesetak godina, kada ih je Džoan Kolins kao Aleksis Kolbi promovisala u nezaboravnoj „Dinastiji“, bile jedna od glavnih modnih tema. Budite hrabre, dopustite sebi da izberete jedan ovakav odevni komad koji propagira savremeni povratak naramenica.

Dragana Ognjenović

U modnom rečniku sve više je zastupljen izraz „smart moda“. Čak se i jedan od glavnih svetskih modnih trendova po modnoj bibliji „Style.com“ zove „smart investments“. Pravi primer toga kod nas je Dragana Ognjenović, koja kroz sve svoje linije zastupa odavno prepoznatljiv stil. Njena linija „Software“ nije samo dobro kreiran stil za jednu sezonu, već je primenljiva osnova za mnogo različitih trendova koji nas očekuju u bliskoj budućnosti. U našem slučaju „smart“ bi mogao da označava i pristupačne cene, koje Dragana promoviše upravo ovom linijom.

Suzana Perić

Još jedna nezaboravna epoha iz prošlog veka je veoma aktuelna ove sezone – četrdesete godine. Od kada je Džoan Kraford kročila u Holivud, modni dizajneri tog vremena su se utrkivali ko će je bolje odenuti. Njen seksepil je održavao tako željeni glamur u tim predratnim godinama, a ženstvene forme haljina sa uskim malim rukavima ostale su aktuelne i do danas. Suzana Perić je na sofisticirani način primenila sve te atribute u jednoj novoj verziji male tirkiz haljine, koja može biti pravo osveženje u sumornim jesenjim danima

„Replay“

„City glam“ je jedan od trendova koji se najduže održava, zato što je uvek tražen. Džins modu prati široka populacija koja voli da bude odevena udobno i moderno. Ova zanimljiva kombinacija, koju nam je „Replay“ preporučio na svojoj reviji, odraz je brojnih mogućnosti koje svaki komad odeće može da vam pruži uz široki spektar dobro skrojenih farmerki ili, u ovom slučaju, seksi džins suknje

TFY

U našoj tradiciji zimske garderobe trikotaža zauzima važno mesto. Ako tome dodamo i veliku privrženost prema krznu (nadamo se više prema sve boljim veštačkim varijantama istog koje i svi svetski dizajneri preporučuju), onda će nam biti bliska i preporuka dizajnerskog tima TFY brenda koji prati korak sa svetskim modnim kretanjima. Ove, možda za mnoge smele, kombinacije krzna i trikotaže pokazuju da u predstojećim zimskim danima možete da izgledate veoma moderno i seksi, a da vam pri tome ne bude hladno.

Procitajte jos:

Seksi štikle

Moda kao stil života

Kaputi za sezonu 2009/10

Cipele

Gumene čizme su u trendu

D&G ženski nakit za proleće/leto 2009.

Leave a Comment