Kaputi za sezonu 2009/10


Ako pratite najnovije modne trendove, pogledajte kakve kapute za predstojeću sezonu predlažu poznati svetski kreatori. Kad krenete u šoping, možete da birate između strogih, skoro klasičnih krojeva do drapiranih modela ležernih formi. Aktuelni su i različiti materijali, od tvida i vunenog štofa, materijala izraženih tekstura, metalik materijala, trikotaže do krzna.

kaputi.jpg

Minimalistički

Široki kaput koji u kroju podseća na pelerinu, kao ovaj koji je kreirala Hannah MacGibbon, lako ćete uklopiti uz različite stilove odeće. Ovakav model najbolje će izgledati ako je izrađen od materijala u paleti toplih jesenjih tonova.

Savršeno skrojeno

Strogo krojeni kaputi, ženstvenog kroja sa drapiranim delovima, savršeno će doći do izražaja uz ultramoderne visoke čizme ili cigaret pantalone, kako je to zamislila i kreatorka Stella McCartney.

Šik & šok

Siluetu naglašenih ramena kreatorski tandem Dolce & Gabbana dobio je smelim kombinovanjem krzna kratke i duge dlake. Upadljiv dezen i kolorit čine ga veoma atraktivnim, pa je ovakav model namenjen izuzetno smelim damama.

Miks boja

Izražena tekstura ručno tkanog štofa na „Enrico Coveri“ kaputu dodatno je istaknuta kombinovanjem crnog i raznobojnog prediva. Dovoljno da potpuno oživi model klasičnog kroja.

Pelerina

Ženstveni ogrtači okupirali su modne piste. Možete ih nositi na različite načine, svaki put će izgledati drugačije. Neka vaš bude od krzna kao ovaj koji je kreirala francuska dizajnerka Sophie Albou.

Futuristički

Metalik boja i zanimljiva struktura daju poseban šarm ovom modelu jednostavnog kroja japanske dizajnerke Jun Ashida. Idealan je za svečane i ekskluzivne prilike.

Toplo i udobno

Gusto pletena „Missoni“ trikotaža u žakard prepletaju, sa jesenjim motivima, prosto nas mami da obučemo ovaj kaput. Kad poželite da istaknete figuru, stavite kaiš oko struka i dobićete siluetu peščanog sata.

Bajkovito

Bunda kao ova, sa detaljima od krzna ošišanih poput brokata australijske dizajnerke Collette Dinnigan, daće dozu šika i glamura vašem izgledu. Strukirani model naglašava ženstvenost.

Leave a Comment