Sedmogodišnjak zaradio 180.000 eura za 30 minuta

Sedmogodisnjak-zaradio-180.000-eura-za-30-minuta

Njegove slike su privukle hiljade kupaca iz celog sveta. Sedmogodišnje čudo od deteta, Kiron Viliamson, ovog vikenda prodao je svoju najnoviju kolekciju slika za 150.000 funti, pri čemu su za pola sata rasprodata sva njegova dela, 33 slike.
Neverovatna prodaja privukla je kupce iz Arizone, Nju Jorka, pa čak i Južne Afrike, koji su ponude javljali putem telefona u nadi da će kupiti jednu od slika, javlja “Daily Mail”.

Jedan par iz Filadelfije kampovao je dva dana ispred galerije u gradu Holtu u britanskoj pokrajini Norfolk, ne želeći da izostanu sa treće izložbe Viliamsonovih radova, otvorene u petak ujutro.

Na većini njegovih slika pojavljuje se pejzaž Norfolka ili scene mora, ali je na najnovijoj izložbi bilo slika crkve u centralnom Londonu, pa čak i slika Hong Konga.

Najskuplje je prodato ulje na platnu “Izlazak sunca u Morstonu”, čija je cena dostigla 9.620 eura te pastel “Marš u suton” od 8.120 eura.

img

Kiron kaže da obično slika ujutro.

“Ustajem u šest ujutro da bih slikao, a onda opet slikam posle škole. Sada su školski praznici pa slikam svo vreme. Sviđaju mi se pejzaži poput Norfolka, gde nema mnogo brda ni planina”, rekao je “mali Monet”, kako ga zovu.

Dečak slika oko šest slika sedmično, a 700 ljudi je na listi čekanja za original. Do pre dve godine Kironov talent za umetnost svodio se samo na bojenje dinosaurusa koje su mu crtali roditelji Kit (44) i Mišel (37).

img

Preokret se dogodio na porodičnom odmoru u Kornvelu, gde ga je inspirisala poseta lukama i dokovima te je počeo slikati neverovatne slike brodova na vodi.

Vlasnik galerije u kojoj dečak izlaže, Adrian Hil, rekao je: “Kiron je verovatno jedan od trenutno najtraženijih umetnika na svetu. On je impresionista ali bez previše apstrakcije. On je godinama ispred svog vremena”.

Novcem koji zaradi roditelji planiraju da mu kupe kuću, a ostatak da sačuvaju dok ne napuni 25 godina.

Leave a Comment