Google recnik

Google predstavio Rečnik

Već postoji Google Translate, servis za prevođenje tekstova, pa i celih stranica, a od pre neki dan na adresi www.google.com/dictionary kompanija Google je predstavila rečnika sa engleskog na 27 jezika

Izvor: Personal magazin

Među ponuđenim jezicima nalazi se naravno i srpski,a za sada je omogućeno samo prevođenje sa engleskog i na engleski. Osim prevoda fraza i izraza, na ovoj stranici se može čuti (audio) kako se odgovarajuće reči izgovaraju na engleskom.

Googleov rečnik na internetu pojavio se u noći sa petka na subotu bez ikakve službene najave, a prema nekim elementima rečnika koji na početku nisu funkcionisali baš besprekorno, moguće da je reč o prvoj verziji koju je Google odlučio da isproba među slučajnim posetiocima.

Procitajte jos:

Četiri Googlea u jednom

Google Image Swirl

Шта је ново у Gmail-у?

Google sa dva “L”?

One Comment

  1. Google Replaces Answers.com with Google Dictionary

    If your query includes a single word or it’s an expression, Google links to the definition in the blue bar that mentions the number of results. Initially, Google linked to dictionary.com, then it switched to answers.com and now it uses its own service: Google Dictionary.

    As mentioned in January, Google updated the English dictionary with synonyms, antonyms, pronunciations, detailed definitions and examples from Collins COBUILD Advanced Learner’s English Dictionary. Google’s dictionary lists the most recent 5 searches, you can star words, find related words and definitions from the Web.

Leave a Comment