Četiri Googlea u jednom


Iznenađenjima iz Googlea nikada kraja. Da je tako, pokazuje i najnoviji servis „Go­oglegooglegooglegoogle“.

Da, dobro ste videli! Četiri Googlea. Tačnije, ako vam jedan Google nije dovoljan za pretrage, na veb-stranici „Googlegooglegooglegoogle“ dobićete četiri pretraživača Google spremnih za pretragu u isto vreme.
Korisnici koji imaju zaista velike potrebe za pretraživanjem interneta i upoređivanjem dobijenih rezultata dobili su servis po svom ukusu. Googlegooglegooglegoogle im nudi izvođenje četiri pretrage na jednom ekranu i istovremen uvid u sve rezultate.Budući da nemamo osam ruku i četiri para očiju, možda nećemo moći da iskoristimo sve potencijale ovakvog pretraživanja, ali možemo da pokušamo. Zapravo je korisnost ove varijante Googleove tražilice ograničena, ali nama je ideja prilično simpatična, najpre zbog imena. Zato, usmerite svoje pretraživače na navedenu adresu i proverite sami o čemu se radi: http://goo­­glegooglegooglegoogle.com/.
Naravno, to nije sve. Nedavne glasine pokazale su se istinitim – Google priprema prvi veći redizajn pretraživača nakon dosta vremena. Premda izgled još nije konačan, trenutno dostupne informacije ukazuju na malo drugačiju početnu stranicu i detaljniji prikaz rezultata pretrage. Nakon upisivanja traženog pojma korisnici s leve strane imaju izbornike za detaljnije informacije poput fotografija, video-isečaka i sličnog. Nov interfejs i dalje zadržava čistoću i jednostavnost po kojemu je Google poznat, a moguće ga je i isprobati upisivanjem posebnog javascript koda u adresnu traku izbornika.
Konkretan (jednostavni) postupak kako da to uradite daje Gizmodo, http://gizmodo.com/5412801/how-to-try-the-new-google-search , uz napomenu da trik funkcioniše samo za originalni google.com, a ne i za lokalne verzije.

One Comment

  1. Detalji o Chrome OS
    Proteklih nekoliko dana su nam doneli predstavljanje prve verzije Google Chrome OS operativnog sistema. I dok prva verzija novog operativnog sistema kod različitih analitičara izaziva različita mišljenja, korisnici su ti koji za sada smatraju Chrome OS vrlo dobrim pokušajem. I dok traju nagađanja da li će Chrome OS biti dovoljno dobar da se koristi kao samostalni operativni sistem na netbook računarima ili će uvek biti sekundarna verzija operativnog sistema uz Windows, mišljenje koje je nepodeljeno je da je prednost ovog operativnog sistema veoma brzo vreme pokretanja od svega nekoliko sekundi kao i činjenica da se na računaru ne zadržava gotovo ništa od podataka.

Leave a Comment