Toshiba – Satellite P500

Toshiba Computer Systems Division, odeljenje preduzeća Toshiba Europe GmbH, danas je predstavilo Satellite P500, najnovijeg člana linije proizvoda Satellite.

Sa velikim ekranom od 18.4, ugrađenim TV tjunerom i aplikacijom za DVD konverziju, Resolution, novi Satellite P500 je pravi računar za zabavu. Namenjen je ljubiteljima multimedije koji žele da imaju sam vrh ponude ili jednostavnim modernim korisnicima koji umeju da cene izuzetno veliki ekran i moć za izvršavanje više zahtevnih zadataka istovremeno.

Visoka definicija (HD) predstavlja osnovni koncept za Satellite P500: Sadržaj se prikazuje na 18,4 TruBrite LCD ekranu sa odnosom širina/visina 16:9 i rezolucijom od 1680 x 945 (HD) ili 1920 x 1080 (potpuni HD). Satellite P500 dolazi sa ponovo upisivom Blu-Ray jedinicom1 koja podržava Blu-Ray ROM. BD-R i BD-RE, kao i DVD SuperMulti DL +/RW ili DVD SuperMulti jedinicom za brzo učitavanje1, zajedno sa algoritmom Resolution+ koji je Toshiba razvila za konverziju video zapisa i DVD-ova sa kvalitetom standardne definicije na nivo više definicije u realnom vremenu, sa poboljšanim ivičnim detaljima i teksturom.

Vrhunski Harman Kardon® stereo zvučnici obezbeđuju odgovarajuće realistično zvučno iskustvo. High Definition Multimedia Interface (HDMI) omogućava prenose multimedijalnih podataka visokog kvaliteta između laptop računara i drugog HDMI uređaja kao što je TV aparat.

Zahvaljujući tehnologiji REGZA-Link, HDMI CEC (High-Definition Multimedia Interface Consumer Electronics Control) interfejsu, modelom Satellite P500 može se upravljati putem daljinskog upravljača koji se uobičajeno koristi za druge korisničke elektronske uređaje. Osam brzih tastera daje direktan pristup audio/video funkcijama koje se često koriste, kao i uslužnom programu Toshiba Eco koji olakšava umanjenje potrošnje energije.

Satellite P500 ima tastaturu pune veličine sa numeričkom tastaturom i dodirnom tablom sa kontrolom sa više dodira koja olakšava pomeranje i druge radne funkcije koje se često koriste. Toshiba ConfigFree™ olakšava konfiguraciju bežične mreže i mrežni pristup putem ugrađenog WLAN interfejsa (802.11 a/b/g/n-draft) sa Diversity antenom ili putem Bluetooth 2.1 + EDR interfejsa.

Da bi se ispunila različita očekivanja korisnika u vezi sa dizajnom i cenom, Toshiba im pruža izbor između dve varijante: Jedna se dobija sa Precious crnim LCD poklopcem i LCD maskom, crnom šarkom i srebrnim ivicama. Kako bi se dodatno istakla prefinjenost, premium verzija može da nudi i ekran od ivice do ivice (ravni ekran) sa staklenom maskom, dok su ivice i šarke napravljene od hroma, što dodatno poboljšava elegantan izgled. Pozadinski osvetljena tastatura sa ravnim tasterima mat crne površine pretvara Satellite P500 u elegantni moćni sistem za multimediju.

Satellite P500 će imati najnovije Intel Core 2 Duo procesore, do 8 GB DDR2 memorije i podršku za najviše dva čvrsta diska sa kapacitetom do 1 TB. Za napredne grafičke performanse Satellite P500 je opremljen najnovijom generacijom NVIDIA grafičkih skupova čipova.

Periferni uređaji povezani putem tri USB 2.0 porta ili putem eSATA/USB kombinovanog porta podržavaju USB režim spavanja i punjenja za punjenje mobilnih uređaja čak i kada je laptop računar isključen. Express Card konektor, 5 u 1 Bridge Media port, S/P-DIF. interfejs za prenos digitalnih audio podataka i FireWire dodatno povećavaju opseg za povezivanje modela Satellite P500.

Kao odgovorna globalna korporacija, Toshiba obavezno usklađuje sve laptop računare sa RoHS direktivom, čime se efektivno smanjuje uticaj na životnu sredinu ograničavanjem upotrebe olova, žive i drugih opasnih materija. Pored toga, Toshiba Eco Utility sa posebnim dugmetom „Toshiba Eco Utility“ za jednostavan pristup aplikaciji pomažu da se umanji potrošnja energije. Novi Toshiba Satellite P500 je kvalifikovan za oznaku ENERGY STAR® 5.0.

One Comment

  1. Good Afternoon!!! thekiosk.nanetu.rs is one of the most excellent informational websites of its kind. I enjoy reading it every day. thekiosk.nanetu.rs rocks!

Leave a Comment