Na sajmu mobilnih telefona u Barseloni, proglašen je telefon 2009. godine

Proglašen telefon 2009. godine

U konkurenciji su bili HTC-ov G1, koji je inovativan po Google operativnom sistemu, Nokijin E71 sa kompaktnom qwerty tastaturom i gomilom opcija za pisanje poruka, BlackBerry Storm, RIM-ov prvi telefon sa ekranom osetljivim na dodir, LG KS360 – jeftin telefon sa qwerty tastaturom namenjen mlađoj populaciji i INQ1 – telefon koji je pravljen samo za operatera iz Ujedinjenog Kraljevstva – 3.

INQ1 je zahvaljujući softveru nadmašio ljute protivnike i iznenadio sve novinare na 3GSM sajmu. Ono što ga izdvaja iz mase telefona je preinstalirana podrška za Skype, Windows Live Messenger, Last.fm i Facebook. Stalno je povezan na internet i proverava šta se dešava sa kontaktima korisnika.

Interfejs pruža jednostavno korišćenje i kontinualno praćenje aktivnosti na Mreži. Ako neko od prijatelja na Facebooku promeni svoju fotografiju, telefon je sam preuzima i smešta u fotografiju kontakta telefona, pa sledeći put kada se budete čuli, pojaviće se njegova nova fotografija na ekranu. Tehničke specifikacije su u rangu telefona srednje klase: slajder sa numeričkom tastaturom, QVGA ekran dijagonale 2,2″, veza sa internetom se ostvaruje pomoću HSDPA standarda, a kamera ima 3,2 MPx.

2 Comments

  1. Pingback:Nokia E71 utisci iz prve ruke « it Fabrika

  2. Pingback:Homepage

Leave a Comment