Sidewiki alatka iz Google

Google lansira Sidewiki alatku
Američki Google, najveći svetski Internet pretraživač, najavio je lansiranje Sidewiki alatke koja omogućava objavljivanje komentara na Internet sajtovima, koje će samo ostali korisnici te nove usluge moći da čitaju.

Sidewiki će korisniku na levoj strani veb sajta otvarati prozorčić u kojem će se nalaziti komentari drugih korisnika o posećenoj Internet stranici, objavljeno je u online izdanju američkog dnevnika “Tribune”.

Komentari će biti ređani po zanimljivosti, tako da će se najinteresantniji naći na vrhu ostavljenih poruka.

Sidewiki će biti dostupan na Internet navigatorima Firefox i Internet Explorer, a uskoro i na Chrome pretraživaču kompanije Google. Google je objavio i da planira da ponovo pokrene svoj program kupovina drugih firmi.

Izvršni direktor kompanije Erik Šmit saopštio je da ta kompanija planira po jednu manju kupovinu mesečno. To će, kako je objasnio, biti male firme koje nisu kotirane na bezi.

Rukovodstvo kompanije Google smatra da je najgori deo svetske privredne krize zapravo prošao i da je vreme da Google, posle pauze od početka godine zbog loše privredne situacije, ponovo pokrene kupovinu drugih kompanija.

http://www.google.com/

Leave a Comment