Žreb za SP

Žreb za SP: Selasije skoro kao Hajdi

Žreb u Kejptaunu za Svetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi nije bio baš srećan za Srbiju. “Orlovi” su se našli u D grupi sa starim poznanikom Nemačkom, Australijom i Ganom, koju predvodi srpski stručnjak Milovan Rajevac. Najtrofejniji afrički atletičar, Hajle Selasije, nije bio toliko srećne ruke za našu zemlju, kao i pre četiri godine manekenka Hajdi Klum, koja je tadašnju reprezentaciji SCG poslala u “grupu smrti” (Holandija, Argentina i Obala slonovače) na Mundijalu u Nemačkoj.

Srbija će prvu utakmicu igrati protiv Gane 13. juna u Pretoriji od 19:30 na stadionu “Loftus Versfeld”. Milovan Rajevac, nekadašnji fudbaler i u kratkom periodu trener Crvene zvezde, a potom Vojvodine, želeo je jedino da izbegne zemljake, ali to mu se nije ispunilo, verovatno kao i većini Srba… Australija je u poslednje vreme znatno napredovala, a mnogi još pamte otvarajući remi na Olimpijskim igrama u Pekingu, koji je najavio brzi odlazak kući. O Nemcima je suvišno trošiti reči…

Ukoliko Stanković u drugovi prođu u dalji krug, sledi ukrštanje sa C grupom u kojoj se nalaze Engleska, SAD, Alžir i Slovenija.

Tokom kvalifikacija za SP izabranici Radomira Antića su pokazali da mogu da se nose sa svima, ali će u Južnoj Africi imati težak ispit sa brzim igračima “crne zvezde” i liderom Mikaelom Esijenom, potom disciplinovanim i borbenim “pancerima” na čelu sa Mihaelom Balakom, kao i sa neugodnim i upornim “kengurima” i Kjuelom. Branislav Ivanović imaće šta da radi u Čelsiju narednih šest meseci…

Na otvaranju Mundijala 11. juna u Johanesburgu igraće Južna Afrika i Meksiko. Titulu prvaka brani Italija.

Grupa A

1. Južna Afrika
2. Meksiko
3. Urugvaj
4. Francuska

Grupa B

1. Argentina
2. Nigerija
3. Republika Koreja
4. Grčka

Grupa C

1. Engleska
2. SAD
3. Alžir
4. Slovenija

Grupa D

1. Nemačka
2. Australija
3. Srbija
4. Gana

Grupa E

1. Holandija
2. Danska
3. Japan
4. Kamerun

Grupa F

1. Italija
2. Paragvaj
3. Novi Zeland
4. Slovačka

Grupa G

1. Brazil
2. Severna Koreja
3. Obala Slonovače
4. Portugalija

Grupa H

1. Španija
2. Švajcarska
3. Honduras
4. Čile

2 Comments

 1. Prvi meč “orlovi” igraju u nedelju 13. juna od 19 i 30 časova u Pretoriji protiv Gane. Sledeći meč se igra u petak 18. juna protiv Nemačke u Port Elizabetu u 12 i 30. Poslednju utakmicu u grupnoj fazi Srbija igra u sredu 23. juna protiv Australije od 19 i 30 u Nelspruitu.

  Prilično teška, a fizički verovatno najjača, grupa D se ukršta sa grupom C u kojoj su Englezi imali puno sreće. “Gordi Albion” igra protiv SAD, Alžira i Slovenije .
  I aktuelni šampion Italija, već po tradiciji, imao je dobar žreb – Paragvaj, iznenađenje kvalifikacija Slovačka i najveći autsajder na takmičenju Novi Zeland. Dobro su prošli i Francuzi, koji su bili u posebnom fokusu. “Trikolori” u senci “Anrijeve ruke” igraju protiv domaćina, Meksika i Urugvaja.
  Verovatno se neće žaliti ni evropski prvaci Španci, koji su u grupi H sa Švajcarskom, Hondurasom i Čileom.
  Kao grupa smrti se bez pogovora nameće grupa G, u kojoj su Brazil, Portugal, Obala Slonovače i “uljez” Severna Koreja.

  Šampionat će otvoriti Južna Afrika i Meksiko 11. juna u Johanesburgu. Utakmica se igra u 15 časova po našem vremenu.

 2. Reprezentativci Srbije Nenad Milijaš, Marko Pantelić, Milan Jovanović i Miloš Ninković istakli su da su zadovoljni žrebom za Svetsko prvenstvo 2010.

Leave a Comment