Uskrs za 200 evra

Iako je Uskrs verski praznik, za neke može da bude i praznik šopinga. Agencija Hariem je za „kupoholičare“ organizovala putovanje u autlet carstvo u Palmanovi, mestu udaljenom 50 kilometara od Trsta. Za svega 79 evra – autobuski prevoz, celodnevni obilazak Venecije, jedno noćenje u Italiji i, naravno, šoping.

Sandra Robin iz Hariema, napominje da su u autlet vilidžu odevni predmeti jeftiniji 50 do 70 odsto nego u Beogradu. Originali Najka i Adidasa, pre svega. Ali i skupljih stvari iz Versaćea i Dolče Gabane. Tako da na ovom putu može i da ne bude tačan aforizam, koji se odnosi na šoping ture: Kad sam se sabrao, ja sam se oduzeo.

Pravu versku turu za Uskrs, smislio je Ivan Krivec vlasnik Ekskluziv tursa. Tri noćenja, četiri dana, ( Ravanica, Prohor Pčinjski, Staro Nagoričane, Bitolj, Ohrid, Vevčani) koštaju nešto više od 200 evra – 229 ali pogodnost plaćanja u četiri rate, bez kamate, čini i ovu cenu dostupnijom.

Po pravilu, ponuda Kon Tikija za Uskrs ima široku lepezu. Za 140 evra Budimpešta – 4 dana, 3 noći, u hotelu Hungarija sa 4 zvezdice. Isti aranžman, samo u nešto udaljenijem i mondenskijem Beču je 220 evra. Dva noćenja u Opatiji, hoteli Grand i Opatijska cveta – 154 evra. Slovenačke terme daju prihvatljive cene za dve osobe – u Laškom 185 a u Rogaškoj Slatini 148 evra, u oba slučaja dva noćenja, polupansion. Hoteli sa 4 zvezdice. E, bogami, domaće banje bi trebalo da se zapitaju nad poslovnom klackalicom, zvanom cena–kvalitet.

Ponuda iz Slovenije je bogatija i za kapacitete Sava hotels rizorta. Ova kompanija nudi gostima iz Srbije, promotivne cene za hotele od četiri i tri zvezdice u termama Ptuj, Radenci i Lendava. Paket za dve noći je u proseku 90 evra.

Kada se imaju na umu ovakve ponude iz Slovenije, onda je sve izvesnije da se ostvaruje najava koju smo čuli na ovogodišnjem Sajmu turizma u Beogradu, da će hotelijeri iz Slovenije „baciti karte“ na tržište Srbije.

Za evro manje od okruglih 200, Kompas Beograd nudi autobuski obilazak dvoraca Bavarske sa tri noćenja u Minhenu. Obavezno mesto hodočašća viteškim snovima kralja Ludviga II je zamak Nojšvanštajn. Podignut na litici, odiše Vagnerovim duhom i smatra se najromantičnijim zamkom na svetu. Koristio ga je Volt Dizni u crtanom filmu Snežana.

Takođe, romantično je i putovanje renesansnom Italijom, koje za 159 evra, organizuje Kompas iz Kragujevca. Tri noćenja uz obilazak Lidodijesola, Venecije, Padove i Verone. Polazak 1. aprila, ali bez šale.

Ko sakupi 200 evra, ne treba da se dvoumi. Na putovanjima, pogotovo Uskršnjim, lakše uskrsne naša vedrija strana ličnosti.

N.N.Stefanović

Izvor: Politika.rs

Leave a Comment