Pobednik na 49. Saboru trubača u Guči je Dejan Petrović


Veliku pobedu na 49. Saboru trubača u Guči odneo je Dejan Petrović, koji još ne može da se “opasulji” šta mu se dogodilo.

U kuću Petrovića do sada je stiglo šest zlatnih i dve prve trube Guče. On je objedinio obe – dobio je i prvu trubu i zlatnu trubu. Publika ga je proglasila pobednikom, ali i žiri.

Pobeda je, naravno, proslavljena grmljavinom truba i uz balon rakije od pet litara, koji je izneo pobednik pred svoje navijače.

“Dođemo u Užice, stan pun naroda, komšija, prijatelja…Šta drugo, uzeli smo trube u ruke, grunuli iz sve snage, probudili ceo komšiluk i za čas napravili pravo narodno veselje”, priča ushićeni Petrović.

Dejan Petrović potiče iz prave trubačke porodice. Njegov pokojni otac Mića Petrović jedna je od legendi Guče i Srbije, a sinovi Darko i Dejan nastavili su tradiciju.

“Šta bih dao da mi je otac živ da vidi naše uspehe”, kaže Dejan, koji je Zlatnu trubu posvetio svom ocu. Onu drugu – prvu trubu poklanja ćerkici Jovani, koju je držao u naručju kada je proglašen za pobednika.

Izvođenje pesama “Bolna leži Anđelija mlada” i “Raketino kolo” orkestra Dejana Petrovića nikoga nije ostavio ravnodušnim na Saboru trubača.

Prvu trubu Dejan Petrović je dobio od oca kada je imao osam godina. Postala mu je vremenom najbolji prijatelj. U karijeri je svirao sa mnogim poznatim ličnostima – Svetlanom Ražnatović, Sašom i Dejanom Matićem, Emirom Kusturicom….

“I sada bih sarađivao sa Cecom i sa svima koji su spemni na korektnu saradnju. Mogu da se prilagodim bilo kojoj vrsti muzike, pa bih tako mogao da sviram i sa Severinom, ali i pop grupama bilo iz Srbije ili neke druge zemlje”, poručuje dvostruki pobednik Sabora trubača u Guči.

(MONDO – foto: Blic)

Leave a Comment