Film “Tamo i ovde” nagrađen u Fort Loderdejlu

Autor: Tanjug

Igrani film “Tamo i ovde” reditelja i scenariste Darka Lungulova dobio je nagradu “Spirit of Independence Award” (Nezavisni duh) na Međunarodnom festivalu u Fort Loderdejlu (SAD), saopštio je danas beogradski producent “Kino kamera”.

“Tamo i ovde” je prikazan u prepunoj sali legendarnog bioskopa “Sinema Paradizo”, a Lungulovu je nagrada je uručena neposredno posle projekcije filma, pošto neće biti prisutan na svečanoj dodeli nagrada zakazanoj za 8. novembar.
Lungulov je izjavio da je to izuzetno priznanje za sve koji su nesebično radili na ovom filmu i doprineli da uprkos skromnim sredstvima “poraste” i postigne značajan uspeh na svetskim festivalima.
Festival u Fort Loderdejlu, koji se smatra jednim od najvažnijih na jugoistoku Amerike, održava se ove jeseni 24. put, a poznat je po predstavljanju najboljih filmova iz svetske kinematografije i američke nezavisne produkcije.
Specijalni gost festivala je glumac Metju Broderik kojem će biti uručena nagrada za izuzetnu filmsku karijeru.
“Tamo i ovde” se trenutno prikazuje u bioskopima u Srbiji. U novembru nastavlja svoj festivalski život na čak sedam internacionalnih manifestacija – u Ukrajini, SAD-u, Holandiji, Francuskoj, Grčkoj, Turskoj i Rusiji.