Facebook-350 miliona korisnika

Promjene privatnosti: 350 miliona korisnika i opet promjene na Facebooku

350 miliona korisnika i opet promene na Facebooku

Broj od 250 miliona korisnika Facebook je dostigao tokom jula, 300 sredinom septembra, a trenutno, 350 miliona korisnika, tokom jučerašnjeg dana. Osnivač servisa obavestio je javnost o tom dostignuću, a najavio je i neke promene na servisu.
Mark Zuckerberg ponovo se javio na službenom blogu Facebooka, ovog puta kako bi saopštio da je njegovo delo dostiglo broj od 350 miliona korisnika.

Zuckerberg je obavestio i o još nekim promenama koje se tiču privatnosti korisnika.

Naime, dogodiće se promene koje se odnose na privatnost korisnika unutar raznih mreža i zajednica vezanih uz određenu instituciju, lokaciju, regiju ili firmu. Korisnici u takvim zajednicama dele podosta ličnih podataka, ali problem nastaje kada zajednice narastu toliko da se sastoje od nekoliko desetina miliona korisnika.

Upravo iz tog razloga Facebook uklanja mreže, a uvodi opciju novih podesavanja privatnosti koje će omogućiti korisnicima da bolje upravljaju njima. Korisnici će tako moći bolje upravljati podesavanjima apsolutno svake informacije koju stvore ili objave na Facebooku.

Facebook očekuje mišljenje od svojih korisnika o najavljenim promenama koje bi se trebale implementirati tokom nadolazećih nedelja.

Leave a Comment