Egzit nominovan za”BEST MAJOR FESTIVAL”

“BEST MAJOR FESTIVAL” NAGRADA

Egzit ponovo nominovan za najbolji evropski festival

Egzit ponovo nominovan  za najbolji evropski festival

Novosadski muzički festival “Egzit” nominovan je za najbolji festival u Evropi i to za “Best Major Festival” nagradu, za koju će se boriti najvažniji i najveći evropski festivali, saopštili su organizatori “Egzita”.

Prvi onlajn portal za organizatore evropskih festivala i njihovu publiku “Virtual Festivals Europe”, u saradnji sa Evropskom asocijacijom 56 najvećih festivala u Evropi “Yourope” organizuje prvi put dodelu nagrada za najbolje evropske festivale, a pobednike će izabrati publika glasanjem putem internet sajta www.eu.virtualfestivals.com.

Osim “Egzita” u kategoriji “Best Major Festival” nominovan je 21 evropski festival, medju kojima su britanski “Isle Of Wight”, madjarski “Sziget”, danski “Roskilde”, poljski “Heineken Open’er”, kao i ovogodišnji dobitnik “Best Overseas Festival” nagrade, irski “Oxegen”.

U prvom krugu glasanja koji traje do 16. decembra, festivali se takmiče u kategorijama “Best Major”, “Best Medium”, “Small” i “Best New festival”, a svako ko učestvuje u glasanju potencijalni je dobitnik ulaznica za festivale pobednike.

U drugom krugu glasanja, koji traje do 30. decembra, biće omogućeno glasanje za finaliste, kao i u kategorijama “Best European Festival Line-Up”, “Best Artist Newcomer”, “Best Headline Artist” i “Anthem Of The Year”.

Pobednici će biti objavljeni na dodeli nagrada 13. januara 2010. u Holandiji.

“Egzit” je 2007. godine dobio Nagradu za nabolji evropski festival u okviru Britanskih festivalskih nagrada (UK Festival Awards), u specijalnoj kategoriji, posvećenoj festivalima van Velike Britanije, a za istu je bio nominovan prethodne tri godine.

Prodaja ulaznica za 11. Egzit, koji će se održati od 8. do 11. jula sledeće godine, počinje 7. decembra, u 12 časova na internet adresi www.gigstix.com.

Najbrži posetioci imaće priliku da naruče ograničen broj ulaznica po promotivnoj ceni od 4.990 dinara, što iznosi 55 posto popusta u odnosu na redovnu cenu ulaznice od 10.990 dinara.

Kada se naruče i prodaju sve ulaznice po prvoj promotivnoj ceni, ulaznice će se prodavati po drugoj promotivnoj ceni od 6.490 dinara.

Leave a Comment