Diznijev kanal u Srbiji

Disney--XD

Holivudski studio Volt Dizni lansirao je u subotu, 3.oktobra, novi dečji televizijski kanal Disney XD, namenjen državama sa prostora bivše Jugoslavije, saopštio je njihov zastupnik, beogradska agencija Markon.

Dizni XD zamenio je dosadašnji dečji TV kanal JETIX u svim kablovskim i drugim platformama (DTH, IPTV), a emituje se u takozvanom lokalizovanom obliku- sa srpskim titlom, a posebne verzije biće sa slovenačkim i hrvatskim titlom.

Novi Diznijev kanal predstavlja uzbudljivu kombinaciju igranog i animiranog programskog sadržaja.

Namenjen je prvenstveno dečacima od 6 do 14 godina i prilagođen njihovim željama, bavi se otkrićima, dostignućima, sportom, avanturom, muzikom, video igrama i humorom. U programskom sadržaju isticaće se igrani filmovi čuvenog studija Dizni, kao i animirani programi (novi i iz arhive), a biće emitovane i reklame lokalnih oglašivača.

Već prvog dana počinje emitovanje igrane serije Zeke and Luther, a na programu će biti i dva bioskopska blokbastera za celu porodicu – filmovi A bug’s life i Sky high. Od prve nedelje biće uspostavljen termin za fimske večeri – svake subote.

Dizni XD pokrenut je u februaru ove godine u SAD, sa rekordnom gledanošću već tokom premijernog vikenda emitovanja, a rekordne rezultate postigao je i u Francuskoj gde je startovao 1. aprila.