Đavolja varoš prva na rezervnoj listi za svetska čuda

Rezervnu listu je  objavila agencija “Nju seven vonders”. Direktor Prolom banje Zlatko Veljović kazao je da je Đavolja varoš zauzela prvo mesto na rezervnoj listi zahvaljujući velikom broju glasova koje je dobila preko telefona i sada ima veliku šansu da se nađe na finalnoj listi kandidata za izbor sedam novih svetskih čuda prirode.
“Pored turističkog preduzeća Planinka, Turistička organizacija Srbije (TOS) putem medija je sprovela kampanju za glasanje telefonom za kandidate na rezervnoj listi. Radi se o velikom broju glasova koji su bili odlučujući da se naš kandidat nađe na prvom mestu na toj listi”, kazao je Veljović
U preduzeću Planinka, koje je nadležno za Đavolju varoš i Lukovsku i Prolom banju koje se nalaze u blizini Đavolje varoši, ističu da će u saradnji sa TOS-om i dalje voditi kampanju za promociju srpskog kandidata.
Veliki broj turista iz Srbije i inostranstva posetio je Đavolju varoš i nakon što je taj lokalitet ispao iz finalnih izbora za izbor sedam svetskih čuda u julu ove godine.

U prvih osam meseci ove godine Đavolju varoš je posetilo više od 50.000 turista, što je 60 odsto više nego u istom periodu prošle godine.
Kandidatura Đavolje varoši u izboru za sedam novih svetskih čuda prirode i velika posećenost omogućili su zapošljavanje lokalnog stanovništva.
U blizini tog spomenika prirode otvoreno je nekoliko etno restorana, pokrenut je seoski turizam, a razvila se i prodaja suvenira i poljoprivrednih proizvoda.
U turističkom preduzeću Planinka naveli su da i dalje ulažu u uređenje Đavolje varoši i da će sredinom ovog meseca Đavolja varoš i okolina dobiti osvetljenje sa specijalnim efektima.
Za Đavolju varoš se i dalje glasa pozivanjem broja 0041-77-312-4041, pri čemu je posle zvučnog signala potrebno ukucati 9915. Cena poziva iz Srbije sa mobilnog telefona košta 53 dinara, a sa fiksnog 30 dinara.

Leave a Comment