“50 Sent” u Beogradu

Zvezda rep muzike “50 Sent” nastupiće u Beogradskoj areni 1. aprila sledeće godine, u sklopu turneje kojom predstavlja upravo objavljeni album “Before I Self Destruct”, najavljeno je iz “Arene”.

"50 Sent" u Beogradu

Zvezda rep muzike “50 Sent” nastupiće u Beogradskoj areni 1. aprila sledeće godine, u sklopu turneje kojom predstavlja upravo objavljeni album “Before I Self Destruct”, najavljeno je danas iz “Arene”.

Ovo će biti drugo gostovanje “50 Sent”-a u Beogradu, nakon što je svojim koncertom 6. novembra 2006. godine zvanično otvorio Beogradsku arenu.

Ulaznice za koncert biće u prodaji od petka, 25. decembra, po ceni od 2.250, 2.500, 2.750 i 2.950 dinara, na biletarnici Beogradske arene, u knjižari “Delfi” (SKC), Domu omladine, na prodajnim mestima “Eventima”, kao i putem sajtova www.arenabeograd.com i www.tickets.rs.

Predvidjeno je stajanje u parteru i Fan pit prostor ispred bine.

“50 Sent” je rodjen 6. jula 1976. godine kao Kertis Džejms Džekson Treći. Proslavio se albumom iz 2003. godine “Get Rić or Die Tryin”, a svoj status zvezde potvrdio je albumom “The Mašacre” iz 2005. Oba albuma postigla su platinasti uspeh i prodati u više od 21 milion primeraka.

“50 Sent” je odrastao u Kvinsu i bio upleten u kriminal, ali ga je 2002. otkrio reper Eminem zahvaljujući kome je potpisao ugovor za izdavačku kuću “Interscope Records”.

Eminem i Dr Dre producirali su njegov prvi komercijani album i “50 Sent” je od tada postao jedan od najpopularnijih repera na svetu.

Osnovao je sopstvenu izdavačku kuću 2003. pod imenom “G-Unit Records”.

Oprobao se i u glumi – igrao je u autobiografskom filmu iz 2005. “Get Rić or Die Tryin”, zatim u filmu “Dom hrabrih” (2006) o ratu u Iraku i “Opravdano ubistvo” (2008).

Jedan je od najbogatijih hip-hop izvodjača, a procenjuje se da njegova imovina iznosi 440 miliona dolara.

Godine 2007. našao se na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi u hip-hop industriji, kada je zauzeo 2. mesto, iza Džej-Zija.

Iza sebe ima pet albuma sa kojih su se izdvojili hitovi “Candy Shop”, “In da Club”, “Baby by Me”, “Ayo Tećnology” ( koji je izveo sa Džastinom Timberlejkom i Timberlendom), “Get It Hot”.

Do sada je osvojio 69 različitih priznanja i 83 nominacije, a medju nagradama izdvajaju se “Gremi” za najboljeg novog izvodjača, “Bilbord nagrada” za album godine i čak šest “Bilbord nagrada” za naredni album “The Mašacre”.

Leave a Comment