Kiki Lesendrić i grupa “Piloti” u Areni

Kiki Lesendrić i grupa "Piloti" u Areni

Zoran Kiki Lesendrić i grupa “Piloti” odrzaće koncert u Beogradskoj areni 2. oktobra koji će biti i promocija njegovog poslednjeg studijskog albuma “Mesec na vratima”.

Lesendrić se odlučio za veliki povratak na muzičku scenu solo projektom, koji je pripremao više od godinu dana, a u kome je učestvovalo oko 40 vrsnih muzičara iz zemlje i inostranstva. Neki od izvodjača i autora na ovom projektu su Van Gog, Djordje Balašević, Bajaga, Toni Cetinski i drugi.

Organizator koncerta Mjuzik star prodakšn najavio je da će pored novih pesama, publika biti u prilici da čuje i stare hitove koji su nedavno objavljeni na lajv (live) albumu “Svet je lep kada sanjamo”.

Septembra 1980. godine od muzičara koji su činili sastav “Kako” nastala je grupa “Piloti”, dok je debi LP izašao već septembra 1981. godine. Lesendrić se potpisao kao kompletan autor materijala (sem tri teksta), a produkciju je radio Dragan Jovanović iz grupe “Generacija 5”.

Prvu postavu činili su pevač i gitarista Lesendrić, basista Dragan Andrić Andra, gitarista Goran Bogićević i bubnjar Nenad Atanasijević.

Pesme “Ne veruj u idole”, “Svi smo mi ponekad andjeli”, “Diploma” i “Novo odelo” su im obezbedile uspeh na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Godine 1984, iako bez ploče, odsvirali su 57 koncerata, učestvovali na YU rok misiji i zagrebačkoj varijanti “Band Aida”, dok se demo snimak pesme “Kada sanjamo” često vrteo na radio programima.

Ploča “Kao ptica na mom dlanu” izašla je juna 1987. godine i njom su formulisali novi pop orijentisan pravac koji im je doneo veliku popularnost.

Od 1993. godine Lesendrić radi kao kompozitor i producent za grčki ogranak diskografskih kuća “Polygram” i “Universal” i osmislio je diskove brojnim pevačima.

Sa Lazarom Ristovskim, koji je jedno vreme bio njihov stalni član, uradili su pesme za filmove “Zaboravljeni” i “Pun mesec nad Beogradom”.

Izvor: Web zabava

Leave a Comment