Sajt Za Cas- web hosting, registracija domena, izrada sajta

Objavi na Facebooku

Socijalni život u jednom programu

Društveni život korisnika Interneta godinama je dobijao nove dimenzije, od novih instant mesindžing servisa, preko novih mejl provajdera, pa sve do, sada veoma popularnih, stranica na SocNet sajtovima.

Iako programi koji kombinuju instant mesindžing klijente i nisu neka novost, Digsby im pridodaje i rad sa mejlovima i SocNet sajtovima, dižući standarde na sasvim novi nivo.

Kao i većina sličnih programa, Digsby je potpuno besplatan i sa sajta kompanije dotSyntax, koja je inače autor, može se besplatno skinuti u vidu instalacije nešto manje od 18 MB. Tokom standardne instalacije kreirate novi Digsby nalog ili koristite postojeći, čime jednom podešene postavke možete jednostavno preneti na više računara. Ostatak procesa instalacije je klasičan, pri čemu jedino treba povesti računa na samom kraju, jer Digsby nudi da vam promeni početnu stranicu browsera i podrazumevani pretraživač, što verovatno nećete želeti, a to kod slepog kliktanja na taster Next može lako da promakne.

Pored klasičnih prozora za čet, Digsby nudi i „iskačuće” prozore, koji se pojavljuju na dnu ekrana kada vam neko pošalje poruku ili kada vam stigne email. Veoma korisna strana ovih prozorčića jeste to što u slučaju IM poruka sadrže i polje za unos teksta, tako da možete direktno poslati svoj odgovor u njima, bez potrebe da jurite za glavnim prozorom za poruke. Prozori koji vas obaveštavaju o pristizanju novog maila ponekad mogu da se izgube brže nego što odreagujemo, ali zato ikonice za praćenje mail servisa, koje se nalaze u systrayu, imaju opciju „kaži mi ponovo”, koja omogućava da ponovo prikažete dati prozor i prođete kroz novopridošle mailove. Od mail servisa trenutno su podržani Gmail, Yahoo! Mail, Hotmail i AOL/AIM mail, uz mogućnost da se povežete i na proizvoljni POP ili IMAP mail nalog. Korisna stavka kod rada sa mailovima jeste to da možete izvršiti neke osnovne manipulacije, kao što je arhiviranje, dodavanje u spam, brisanje i označavanje pročitanih, bez potrebe da odlazite u Inbox.

Kada su socijalne mreže u pitanju, Digsby podržava Facebook, MySpace i Twitter servise. Pomoću programa moguće je menjati svoj status na ovim mrežama, pratiti status svojih prijatelja, a moguće je dodati i widget, koji posetiocima vaše stranice omogućava da direktno započnu čet sa vama. Pomenuti widget može se koristiti i za obične web stranice i omogućava vam da budete u kontaktu sa posetiocima vaših stranica ma gde bili.

Digsby se u radu pokazao kao veoma stabilan i jednostavan program, koji nam omogućava da se rešimo gomile raznoraznih mesindžera, ali i da sa jednog mesta pratimo svoje mailove i socijalne mreže. Što je još lepše, zahvaljujući Digsby nalogu sva podešavanja jednostavno se prenose na bilo koji računar na kome instalirate ovaj program, tako da svoj socijalni život na svakom računaru uspostavljate samo jednom instalacijom. Za one koji bez četa, maila i socijalnih mreža ne mogu da žive, Digsby je zaista nezamenljivo rešenje.

http://www.digsby.com/

VizioShop.com - prodavnica majica