Obuci kaput da bi lakše prezimela

Sudeći po kolekcijama svetskih modnih kreatora za ovu jesen i zimu, kaputi su veoma moderni. Bitno je samo da su do kolena, dok kroj, boja i materijal nisu uslovljeni.

Dakle, klasičan ili buntovnički, samo da se u tom kaputu najbolje osećate.

Ljubitelji klasike mogu slobodno da izvade svoj omiljeni kaput ravnog kroja, sa manjim ili većim reverima ili šal kragnom.

Još ako je vaš ‘ljubimac’ boje kestena ili od sivog tvida, spremni ste za ovu zimu.

Za smelije tu su kaputi – džemperi. Igranje materijalom, mnoštvo nabora, kragna koja se produžava u šal, levi prednji deo duži od desnog…

Sve je dozvoljeno, samo neka je toplo.

Kaputi u jakim bojama ulepšaće sumorni zimski pejzaž, ali ne preterujte. Možda je bolje da se držite kariranih dezena, tu ćete teško pogrešiti.

Žuti, plavi, pink, ljubičasti…. kaputi zahtevaju jednobojnu garderobu, najbolje crnu. I i obuća i tašna moraju se savršeno uklopiti.

Uz crveni kaput nikako nemojte nositi crvenu kapu – ne zbog vuka koji juri Crvenkapu, već zato što je ta kombinacija davno potvrđena kao neukusna.

Ništa bez đubretarca! Za neke je taj model neprevaziđen jer se može nositi u različitim prilikama, ako ste dovoljno kreativni.

Isto važi i za kapute koji podesećaju na vojničke. Strogi kroj, naglašena ramena i struk, širok kaiš i spremni ste za veče.

Niko neće slutiti šta se ispod krije – jedna svilena haljina, niska bisera i prava dama.

(MONDO)