Mali trikovi za lepšu FRIZURU

Većina žena nije zadovoljna svojom kosom. Čekanje po frizerskim salonima često nam crpi energiju jer neke fruzure zahtevaju mnogo truda, vremena i novca. Sigurna sam da se skoro svi mi pitamo čemu toliki napor za frizuru koja će trajati jedan dan.
Zanosne lokne

Isprobajte nekoliko malih trikova pomoću kojih ćete uštedeti vreme,a vaša kosa će izgledati savršeno.

Zanosne lokne
Da bi napravili prave zanosne lokne sačuvajte kartone od toalet papira i uradite sledeće:
Podelite tek opranu kosu na deset delova, uzmite rolne kartona, uvite kosu i učvrstite sa strane. Zatim stavite lak za kosu i ostavite 30 minuta da se osuši. Odvite kartone, malo rastresite kosu prstima i oblikujte frizuru.

Zanosne   kovrdze

Pivo za lepše kovrdže
Imate kovrdžavu kosu, ne želite da je skratite, a frizura vam ipak deluje jednolično. Stari recept za lepše kovrdže je pivo. Na suvu kosu rukama nanesite pivo i prilikom sušenja okrenite glavu na dole. Gužvanjem kose postićićete efekat kao da ste upravo izažli iz frizerskog salona.

Ukrasi za kosu menjaju izgled frizure
Iskoristite ovogodišnji trend, ukrasite kosu trakama, rajfovima ili zanimljivim ukosnicama. Svejedno da li se spremate za posao,školu,večernji izlazak ili za kafu s drugaricama,nećete pogrešiti ako u kosu stavite ukrasni rajf koji košta od 200 do 500 din. Za dnevnu varijantu frizeri preporučuju jednostavnije,jednobojne rajfove i trake,dok za večernje prilike vašu kosu mogu ulepšati glamuroznije trake i rajfovi s perlicama i perjem.

Ukrasi za kosu

Ivana Ankić

Izvor: lepota & zdravlje

Leave a Comment