Casio EX-H10 – hit ovog leta

Japanska kompanija Casio je na tržište izbacila novi „turistički hit“ u svetu digitalnih fotoaparata. Reč je o modelu EX-H10 iza kojeg se krije mini zumer, ali čija je glavna karakteristika to što može da snimi oko hiljadu fotografija samo sa jednim punjenje, čime je daleko (oko tri puta) nadmašena konkurencija.

Ideja je da se kupcima omogući da na godišnji odmor ponesu samo fotoaparat, bez kablova i punjača. Tokom 14-dnevnog odmora bilo bi moguće snimati po 70 fotografija na dan – sasvim dovoljno da se zabeleže svi interesantni trenuci.

Doduše, Nikon je 2007. godine ima Coolpix L14 koji je bio „dugovečan“ na sličan način, ali novi Casio ima daleko impresivnije mogućnosti -24-milimetarski objektiv za široke kadrove, specijalni taster za lako pristupanju pejsažnom snimanju uz mogućnost selektivne obrade pojedinih delova slike. Omogućeno je uklanjanje izmaglice i smoga sa slika, što će dobro doći onima koji snimaju u gradskim uslovima.

Casio EX-H10 (dimenzije 102x62x24 milimetra, težina 164 grama bez baterije) ima senzor od 12 megapiksela, a dijagonala ekrana je tri inča. Može da snima HD video rezolucije 1280-720, brzinom od 24 frejma u sekundi. Cena ureðaja u Japanu će biti 410 dolara, a početak prodaje je najavljen za 3. juli. Na ostala tržišta će stići kasnije.

Izvor: Danas

Ukoliko Vam se svidja ovaj post, molimo ostavite Vas komentar. Hvala

One Comment

  1. SELPHY CP790
    Canon unosi zabavu u izradu fotografija uvođenjem modela SELPHY CP790 – pametnog, kompaktnog foto štampača koji stvaranje fotografija na nivou kvaliteta foto-laboratorije čini lakšim nego ikada pre.

Leave a Comment