Google News ide ka zvezdama

Nova funkcionalnost koja omogućava da se (zvezdom) obeležavaju tematske celine u vestima koje prikazuje Google News, projektovana je da omogući praćenje razvoja vesti s istom tematikom čitavog dana. Ovo je poslednja u nizu novih funkcionalnosti koje je Google uveo kako bi bolje uvezao tradicionalne štampane vesti s fleksibilnijim medijem kao što je veb.

U svakoj grupi vesti sa istom tematikom pored prvog naslova nalazi se zvezda čijim se pritiskanjem ta tema obeležava i kopira u nov odeljak ‘Starred’ (označeno zvezdom) na vrhu spiska u koloni levo na lokaciji Google News. Odatle možete pratiti svojih 20 tematskih vesti nedavno označenih zvezdom.

Kad bilo koja od označenih skupina vesti pretrpi značajnu promenu naslov grupe će biti podebljan kako bi vam skrenuo pažnju i omogućio da pratite kako se obeležena tema razvija.

Valja znati da se ne može obeležiti pojedinačna vest nego čitava skupina tako da se konkretna vest koju ste obeležili na glavnoj strani možda neće pojaviti u “zvezdanom jatu”. I pored toga ovo se može smatrati dodatnim načinom personalizacije koji može biti koristan.

Leave a Comment