Srbija slavila srebro


Koliko je Srbija ponosna na svoje košarkaše, najbolje se videlo u nedelju uveče.

Iako je u finalu EP Španija bila ubedljivo bolji rival – 85:63, niz ulice Beograda, Banjaluke i ostalih gradova slile su se kolone automobila, kao da su “orlovi” osvojili zlato.

Svima je bilo jasno koliko je veliki i značajan uspeh ekipe, čiji je prosek godina 22,3…

U Beogradu su i posle ponoći mogli da se čuju alarmi, sirene, povici, glasna muzika… Da se vide zastave i dresovi nacionalnih timova u različitim sportovima. Slavilo se srebro, a Beograđani će u ponedeljak u 18 časova imati priliku da dočekaju košarkašku reprezentaciju prvi put od 2002. godine i SP u Indijanapolisu.

Prethodno će, oko 15 časova, junaci nacije sleteti na Aerodrom Beograd čarter letom iz Katovica i posle obraćanja javnosti uputiti se prema centru grada u otvorenom autobusu.

“Naravno, idem da ih dočekam!”, poručio je mladić po imenu Nemanja.

Burno se slavilo i u Republici Srpskoj, u Banjaluci, gradu koji je bio uz srpsku reprezentaciju od prvog dana EP u Poljskoj.

Uz tradicionalne srpske pesme i trobojke, pristalice Srbije zaustavile su saobraćaj na Bulevaru Kralja Petra Karađorđevića uz klicanje otadžbini, Milošu Teodosiću, Nenadu Krstiću, Urošu Tripkoviću i ostalim klincima, koje je selektovao legendarni stručnjak Dušan Ivković.

“Ovo srebro sija kao zlato s obzirom na to da smo bili ubedljivo najmlađa reprezentacija na prvenstvu. Što se Španaca tiče, priznajem bili su bolji, ali videćemo se dogodine u Turskoj”, rekao je jedan od okupljenih, koji se predstavio kao Nikola.

Leave a Comment