Otkazana “Parada ponosa”

Otkazana
“Parada ponosa”, zakazana za sutra u centru Beograda, je otkazana, saopštio je danas organizator te manifestacije.

Predstavnici organizatora su na konferenciji za novinare rekli da nisu prihvatili preporuku predstavnika vlasti da se manifestacija izmesti sa platoa ispred Filozofskog fakulteta u centru Beograda, na plato ispred Palate Srbija na Novom Beogradu. Oni su rekli da su dobili rešenje MUP-a Srbije u kojem se navodi da ne postoje uslovi da se povorka održi bez incidenata na Platou ispred Filozofskog fakulteta gde je bila zakazana.

Karadžić: Organizatori pokazali odgovornost
Državni sekretar Ministarstva za ljudska i manjinska prava Marko Karadžić ocenio je danas da su otkazivanjem Parade ponosa njeni organizatori “pokazali najviši stepen odgovornosti jer su stali u zaštitu najviših vrednosti, a to su život i sigurnost građana”.
“Organizacije i pojedinci koji su se organizovali radi izvršenja krivičnih dela, oni koji prebijaju i ugrožavaju građane ove zemlje, jesu najveća sramota koju Srbija ima”, istakao je Karadžić u izjavi Tanjugu.
“Država je jasno stala na stranu odbrane ljudskih prava i rad svih nas mora biti usmeren na borbu protiv onih koji čak i pokušaju da uzmu silu u svoje ruke. Moram da podsetim da u toj borbi tužilaštvo i sudstvo imaju jednu od ključnih uloga”, rekao je on.

Leave a Comment