“Harlem gospel hor” sutra u Centru Sava /video/

Autor: Tanjug | Foto:AFP

Najpoznatiji američki gospel hor “Harlem gospel hor” predstaviće se srpskoj publici sutra na koncertu u velikoj dvorani beogradskog Centra “Sava”, a dan kasnije i u Nišu.


Po mnogima jedan od najboljih gospel horova u svetu osnovao je Alan Bejli 15. januara 1986. godine, inspirisan svečanošću u čast Martina Lutera Kinga, održanoj u legendarnom “Koton klubu” u Harlemu.
Hor, koji u Beograd dolazi u okviru turneje pod nazivom “Nada i razumevanje”, okuplja najbolje pevače i muzičare iz crkvi njujorškog kvarta Harlem.
Veliki deo aktivnosti “Harlem gospel hora” vezan je za razne humanitarne akcije, zbog čega su dobitnici mnogih nagrada i priznanja.
Saradjivali su sa dobro poznatim imenima savremene muzičke scene, kao što su B.B. King, Dajana Ros, Džimi Klif, Hari Belafonte, Džon Hendriks, Lisa Mari Prisli.
Nastupali su sa grupom “U2”, Polom Makartnijem, Eltonom Džonom, kao i na inauguracionoj proslavi američkog predsednika Baraka Obame.
Njihova zanosna muzika, puna prepoznatljivog ritma, strasti i melodije, oličena je kroz, širom sveta popularne, gospel standarde kao što su “O Happy Day”, “When the Saints Are Going Marching In”, “Joshua Fit the Battle of Jerico”, ili novije pesme “I Believe I Can Fly”, “Celebration”.
Deo koncerta “Harlem gospel hor” posvetiće uspomeni na “kralja popa” Majkla Džeksona, koji je preminuo letos, pa će tako izvesti njegove pesme “We Are The World”, “Earth Song” i “I Will Be There”.
Koncert u Centru “Sava” počinje u 21 sat, a ulaznice se prodaju po ceni od 1.500, 2.000 i 2.500 dinara.

Leave a Comment